Austria Parks
fietsen in tirol

Geniet van een actieve fietsvakantie in Tirol

Adembenemende vergezichten: fietsen in Tirol

Ben jij een echte avonturier en op zoek naar een vakantie vol uitdaging? Dan is fietsen in Tirol echt iets voor jou! Ontdek de prachtige alpenlandschappen, schilderachtige valleien en kabbelende rivieren tijdens een uitdagende fietstocht. In het idyllische Tirol vind je fietsroutes die perfect zijn voor beginnende én ervaren actievelingen. Na een inspannende fietstocht kun je heerlijk bijkomen op één van onze campings in Leutasch of Pettneu. Onderweg kun je ook stoppen in één van de pittoreske dorpjes en kennismaken met de Oostenrijkse gastvrijheid en de lokale lekkernijen. We verwelkomen je graag voor een onvergetelijke fietsvakantie in Tirol!

 • Campings in de Tiroler Alpen
 • Omringd door vele fietsroutes
 • In de indrukwekkende natuur van Oostenrijk
 
 

Op fietsavontuur in het mooie Tirol

Tirol is dé ideale locatie voor een actieve fietsvakantie! Dankzij het uitgebreide netwerk van fietsroutes is er een geschikte route voor fietsers van ieder niveau. Dankzij de goed gemarkeerde fietspaden en vele reparatiediensten is Tirol een zeer fietsvriendelijke bestemming. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten met de imposante bergen als decor. Snuif de gezonde berglucht op en bewonder de schitterende natuur. Onderweg kun je de rijke cultuur ontdekken van Tirol in één van de omliggende dorpjes en steden. Proef lokale gerechten en bewonder de traditionele architectuur. Kortom; fietsen in Tirol biedt een combinatie van prachtige natuur, unieke cultuur en actieve bezigheden.

 
  Prachtig alpenlandschap
  Zeer diverse fietsroutes
  Rijke cultuur en tradities
  Goede infrastructuur
  Gezond en actief bezig zijn
 

Onze fietstips in de Tiroler Alpen:

Ehrwald-Imst

Deze fietstocht begint in het centrum van Ehrwald en komt langs de Weißensee. Het einddoel van de 32,2 kilometer lange route is de stad Imst.
 

Leutasch - Ehrwald

Deze route van 20 kilometer begint in Klamm en leidt je door het Geistal en langs de Igelsee naar het centrum van Ehrwald.
 

St. Anton - Steeg

Geniet van een prachtig uitzicht tijdens deze 35 kilometer lange route vanaf St. Anton door de Arlbergpas naar St. Christoph.
 

Jouw overnachting tijdens je fietsvakantie

Na een lange dag vol uitdagende fietstochten wil je natuurlijk overnachten in comfort. Midden in de Tiroler Alpen liggen onze campings. Camping am Arlberg ligt in het prachtige Pettneu. Hier kun je kamperen op een ruime kampeerplaats met optie voor eigen sanitair. Op Camping Leutasch in het gelijknamige dorpje kun je niet alleen kamperen, maar ook overnachten in een karakteristieke blokhut of hotelkamer. Op beide campings zijn huisdieren toegestaan, ideaal wanneer je trouwe viervoeter niet mag ontbreken tijdens een vakantie in de Oostenrijkse natuur. Vanaf onze campings fiets je zo de uitgestrekte bossen in om één van de talloze fietsroutes te volgen. Welk verblijf heeft jouw voorkeur?

Onze campings in het kort:

 • Twee prachtige campings in Tirol
 • Kampeerplaatsen, blokhutten en hotelkamers
 • Optioneel met privé sanitair
 • In indrukwekkende berglandschappen
 • Omringd door fietsroutes
 

Wat eerdere gasten ons vroegen:

🚲 Wat maakt Tirol een geschikte bestemming voor fietsers?

Tirol biedt prachtige alpenlandschappen, diverse fietsroutes, rijke cultuur en een fietsvriendelijke infrastructuur, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsers van alle niveaus.

🚲 Zijn er specifieke fietspaden voor verschillende moeilijkheidsgraden?

Ja, Tirol heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden geschikt voor alle niveaus, van eenvoudige routes voor beginners tot uitdagende bergpaden voor ervaren fietsers.