Austria Parks
wandelen in tirol

Ontdek de Alpen: wandelavonturen in Tirol

Adembenemende uitzichten in Tirol

Ontdek de majesteuze alpenlandschappen, uitdagende wandelpaden en schilderachtige meren van Tirol tijdens een wandelvakantie! Deze pittoreske natuur is het hele jaar door een schitterende vakantiebestemming waar je kunt genieten van de mooiste vergezichten. Verblijf op een van onze campings in Pettneu of Leutasch en ontdek alles wat deze unieke omgeving te bieden heeft. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de bergen, valleien en authentieke dorpen van het schitterende Oostenrijk.

 • Campings in de Tiroler Alpen
 • Uitgebreid netwerk van wandelpaden
 • Bergen, valleien en meren

Verken de vele wandelpaden van Tirol

Tirol is dé ideale bestemming voor een wandelvakantie dankzij de prachtige vergezichten die je onderweg tegenkomt. Geniet van indrukwekkende bergtoppen, uitgestrekte valleien en kabbelende meren. Je waant je midden in een ansichtkaart. Tirol heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van ontspannen routes tot uitdagende bergpaden. Het is de perfecte bestemming voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Wandelen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. In Tirol kun je genieten van de frisse berglucht terwijl je actief bezig bent in de prachtige natuur. 

  Gezonde uitdaging
  Adembenemende natuur
  Fysiek en mentaal welzijn
  Lokale cultuur en tradities
  Afwisselende wandelroutes

De mooiste routes uitgelicht:

Bergwandeling St. Christoph

Een stevige rondwandeling vanaf het dorpje St. Christoph naar de Kaltenberghütte in Vorarlberg.

Almwandeling Tillfussalm

Geniet van een romantische wandeling over de Ganghoferweg door het prachtige Gaistal.

Almwandeling Putzen-Alpe

Wandel langs deze alm in de regio Arlberg. Ontdek onderweg de heerlijke Tiroler specialiteiten.

Comfort en sfeer tijdens je verblijf in Tirol

Bij Austria Parks verblijf je op een camping midden in een prachtig berglandschap. Onze camping in Pettneu beschikt over ruime kampeerplaatsen met optie voor privé sanitair. Dat is kamperen met alle comfort van thuis! Op onze camping in Leutasch verblijf je op een kampeerplaats of in een sfeervolle blokhut of hotelkamer. Deze zijn gezellig ingericht en bieden plaats aan maximaal 4 personen. Vanaf onze campings sta je zo aan de start van de mooiste wandelroutes waar je de natuur van Tirol kunt verkennen. Stop onderweg ook eens bij een authentieke berghut of restaurant waar je kunt genieten van de Tiroler cuisine. Tijdens je verblijf heb je gratis toegang tot het naastgelegen binnenzwembad. Hier kun je heerlijk bijkomen na een stevige wandeling. Mogen we jou ook verwelkomen? 

Austria Parks in het kort:

 • Twee campings in de Tiroler Alpen
 • Kampeerplaatsen, blokhutten en hotelkamers
 • In een prachtig berglandschap
 • Naast een binnenzwembad met wellness
 • Vlak bij diverse wandelroutes

Dit vroegen eerdere vakantiegangers ons:

🚶‍♂️ Zijn er wandelroutes geschikt voor beginners in Tirol?

Ja, Tirol biedt een scala aan wandelroutes, inclusief gemakkelijke paden geschikt voor beginners. Er zijn kortere routes met minder hoogteverschil voor een comfortabele wandelervaring.

🚶‍♂️ Welke uitrusting is essentieel voor een wandeltocht in Tirol?

Belangrijke uitrusting omvat stevige wandelschoenen, weersbestendige kleding, een rugzak met water en snacks, een kaart van de omgeving en een noodtelefoon.