Austria Parks
Camping Innsbruck

Overnachten nabij Innsbruck

Vier je vakantie vlak bij historisch Innsbruck

Als je ergens het stadsleven van Tirol wilt ervaren, is het wel in Innsbruck. De Tiroler hoofdstad heeft van alles te bieden. Beleef de gezellige dorpssfeer in deze middeleeuwse stad of begeef jezelf hoog in de bergen in slechts 10 minuten! Austria Parks Camping Leutasch ligt op 37 km afstand van Innsbruck. De ideale plek om jouw vakantie te vieren. Hier kun je een blokhut of een hotelkamer huren of kamperen met uitzicht op de majestueuze bergen van de Alpen. Dat is nog eens heerlijk wakker worden! Ervaar het zelf en kom naar Austria Parks.

 • Midden in de Tiroler Alpen
 • 45 autominuten van Innsbruck
 • Volop cultuur, natuur en bezienswaardigheden

De highlights van Innsbruck die je niet mag missen

Innsbruck is erg veelzijdig en heeft veel te bieden. Je vindt er cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends. Nergens anders vind je extreme tegenstellingen op zo'n charmante wijze als Innsbruck. Wij geven je de hoogtepunten van deze historische stad welke je moet zien, wanneer je verblijft op Camping Leutasch.

  Huis met het Gouden Dak

  Een echte blikvanger met zijn 2.657 vergulde koperen dakpannen en rijke fresco- en reliëfversieringen. Keizer Maximiliaan I liet het huis met het Gouden Dak bouwen aan het einde van de 15e eeuw. Het is de meest gefotografeerde toeristische attractie. 

  Keizerlijke hofburg

  Leer meer over het dagelijkse leven van de Oostenrijkse heersers in dit sierlijke gotische paleis. Bewonder de zijden wandtapijten, de onschatbare meubelstukken, de hofkapel en de prachtkamers van de voormalige Habsburg-familie. 

  Slot Ambras

  Bezoek Slot Ambras met een idyllische kasteeltuin, eendenvijver en een speeltuin. Dit pronkstuk herbergt een prachtige kunstcollectie van aartshertog Ferdinand II en hier worden meer dan 200 beelden tentoongesteld van gerenommeerde kunstenaars. 

  Nordkette

  De Noordkettenbahnen omvatten de Hungerburgbaan, de Seegrubenbaan en de Hafelekarbaan en brengen je in een mum van tijd van het centrum van Innsbruck naar een hoogte van ongeveer 200 meter. Hier geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. 

↪️ Hier vind je onze camping 

Jouw verblijf bij Austria Parks

Aan natuur geen gebrek wanneer je verblijft op Camping Leutasch nabij Innsbruck. Of je nu kiest voor kamperen, een blokhut of een hotelkamer; je geniet sowieso van een adembenemend uitzicht op de Tiroler bergen. Ook beschikken wij over kampeerplaatsen met privé sanitair voor extra luxe en comfort. Vanaf onze camping liggen de skipistes aan jouw voeten, maar je kunt hier ook naar hartenlust wandelen, mountainbiken, fietsen en klimmen. En na een actieve dag in de buitenlucht kun je ook heerlijk ontspannen in het naastgelegen zwembad. Hiervoor kun je een toegangskaart ophalen bij de receptie. Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur? Wij verwelkomen je graag!

Vind jouw ideale verblijf 

Dit vroegen andere gasten ons:

📍 Hoe ver ligt Innsbruck van de camping?

Innsbruck ligt op ongeveer 37 km afstand van Camping Leutasch. Dat is ongeveer 45 minuten rijden. Hier vind je volop cultuur, natuur, historie en bezienswaardigheden. Na een enerverende dag keer je weer terug naar onze camping waar je optimaal ontspant op jouw kampeerplaats of in jouw hotelkamer of blokhut. 

🏙️ Wat is er te doen in Innsbruck?

Genoeg! Stap op de Noordkettenbaan en bewonder het uitzicht op 200 meter hoogte, bezoek het keizerlijk paleis waar je alles leert over de Oostenrijkse heersers, bezoek Slot Ambras met haar prachtige kunstcollectie of bezichtig het huis met het Gouden Dak welke is versierd met vergulde koperen dakpannen. Ervaar het Tiroler stadsleven in Innsbruck!